Om oss

Husets historia

I denna byggnad har det varit hotell i över hundra år.
När järnvägen skulle anläggas i början av förra seklet så fick man fylla ut kajen till där kajen är idag för att kunna anlägga den. Innan det så var det en vik här som sträckte sig nästan ända in till husknuten på vårt hotell. Den viken hette Solviken.

Hållbarhetsklivet

Hos oss på Villa Solviken

Hotellet har vi som ambition att skapa lokala aktiviteter såsom hummer – och kräftfiske, vandringar över hela året för att kunna aktivera både gäster och personal.
På vår frukost använder vi mindre fat och skålar på buffén och fyller på efterhand, för att minska på matsvinnet. Vår tvätt är miljöcertifierad och sker med gröna transporter.

I köket hittar ni lokala råvaror. Vi lagar maten med kärlek och serverar den i våra klassiska miljöer. Vi väljer ofta kött från västsvenska gårdar, Gröna gårdar, Dalsjöfors. Skaldjur kommer från den lokala båten LL91 Kristina samt även mycket av fisken. Våra musslor kommer från Scanfjord i Molessund. Vi har börjat utöka sorteringen av sopor. Vi använder så mycket av råvarorna som möjligt för att undvika onödigt svinn och ta tillvara på råvarorna på bästa sätt.

Här startade Jens & Andreas resan sommaren 2014 med ett food truck-inspirerat koncept i en gammal fiskvagn tvärs över gatan.
Efter sommaren 2017 gick vagnen i pension, men 2020 återuppstod den i Publik-huset med en fantastisk uteservering vid bryggan med en hisnande havsutsikt.

Vår mat är enkel, prisvärd och smakrik – perfekt att ta med till stranden eller njuta här på bryggan. Du kan till och med göra en ”drive-thru” på vattnet med båten.

Hos Publik Mat och Bar är alla välkomna. I en avslappnad atmosfär möts du av glad och kunnig personal som gärna guidar dig genom hela middagen med allt från vilka förrätter som är roligast att dela runt bordet till vilket vin en dricker för att höja smakerna ytterligare. Publik kan beskrivas som en modern restaurang med en varierande meny där smakkombinationer inspirerade från bland annat västkusten, Japan och Sydamerika ger gästen en spännande matupplevelse. Eftersom vi vill vara en restaurang som sticker ut från mängden av Västkustkrogar fokuserar vi på att erbjuda ett brett och lite udda utbud av öl, vin, sprit och cocktails. Publik har varit en del av mat- och dryckesscenen sedan 2015.

2017 öppnade Jens & Andreas Restaurang Epoque i Göteborg.

Vi vill att du som gäst ska känna att du kliver in i vårt vardagsrum. Stämningen är avslappnad och varm. Du är lika välkommen om du vill ta ett glas i baren, slinka in på något litet eller för att ha en helkväll. Menyn skrivs efter säsong och består av rejäl & ärlig mat som tillagas med passion och kärlek men på ett okomplicerat sätt med en stabil grund i svensk mattradition och svenska smaker. Vi ställer höga krav på råvaror och leverantörer för att kunna erbjuda en riktigt bra produkt till våra gäster.

2021 öppnade Jens, Martin & Andreas
Restaurang Human i Göteborg

Krögare Martin Moses vinnare av årets kock 2019 här serverar han sin tolkning av det moderna nordiska köket, med fokus på närproducerade råvaror i säsong.

Ligger på Risåsgatan 8

Human blev Årets Affärskrog 2022 

Kontakta oss

Landsvägsgatan 2
45335 Lysekil
0523 – 10058
Info@villasolviken.se