Boka bord
Vi har en tanke om att i allmänhet värna om våra svenska traditioner och det gamla, och då i synnerhet mat & klassisk husmanskost i vår matsal, då det ligger oss varmt om hjärtat.
Öppettider
Vecka 36 -47
Dagens lunch
Måndagar – fredagar 11.30 – 14.30
Söndagsmiddag
Söndagar 14.00 – 20.00
Hummersupé & ala carte vecka 39 – 40
Fredag & Lördag 17.30 – 21.00
27 – 28 september
4 – 5 oktober
Vecka 48 – 51
Dagens lunch
Måndagar – fredagar 11.30 – 14.30
Julbord
Torsdagar från 18.00
Fredagar från 18.00
Lördagar från 14.00
Söndagar från 14.00
Hummersupé
Under två fredagar och lördagar dukar vi upp vår tolkning av en klassisk hummermiddag på Villan, Vi lagar en lyxig meny med klassiska smaker med Villans trevliga brödservering som start, som följs av löjrom, klassisk hummersoppa samt nykokt pinfärsk hummer från LL91 i Lysekil. Därefter serveras en varmrätt där man väljer fisk eller kött efter tycke och smak samt avslutningsvis traditionell creme caramel.
Fredag & Lördag
17.30 – 21.00
27 – 28 september
4 – 5 oktober
Pris för hummesupé 995 :-
Boka ditt bord redan nu, på vår hemsida eller via mail
info@villasolviken.se
Vi erbjuder även olika paket med boende
Lunchmeny
Lunch Måndag – Fredag
mellan 11:30 – 14:30
Inklusive sallad, kaffe och kaka
Vecka 40 –
30/9 – 4/10
Fisk 165 :-
Måndag – Tisdag
Klassiskt stekt strömming med brynt smör, rårörda lingon, dill & potatispuré
Onsdag – Fredag
Fiskgryta med blåmusselsås, blåmusslor, grönsaker, aioli & krutonger
Dagens 150 :-
Måndag
Kycklinggryta med grönsaker, fransk senap, örter & potatispuré
Tisdag
Stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis
Onsdag
Biff alá Lindström, med skysås, saltgurka, potatispuré
Torsdag
Stekt nötkorv med stuvad alsace-potatis, grov senap & persilja
Fredag
Helstekt fläskkarré med grönpepparsås, bakad tomat & ört-potatis
Veckans Vegetariska 150:-
Bakad blomkål med svampsås, friterad svartkål, rostade hasselnötter & gruyere
Veckans klassiker 185:-
Kalvlever Anglaise
Stekt äpple, fläsk, kapris, lök, skysås och potatispuré
Vecka 41 –
7/10 – 11/10
Fisk 165 :-
Måndag – Tisdag
Fiskhandlarens val med kall romsås, ärtor, blomkål, dill & potatispuré
Onsdag – Fredag
Fiskfärsbiff med brynt smör, rödbetor, kapris, räkor, dill & pepparrot
Dagens 150 :-
Måndag
Pannbiff med gräddsås, kokt morot, svartvinbärsgelé & kokt potatis
Tisdag
Stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis
Onsdag
Rimmad & kokt fläskbog, vitkål, pepparrotssås, grov senap & rotmos
Torsdag
Kålpudding, rårörda lingon, gräddsås & kokt potatis
Fredag
Kalventrecoté med bearnaisesås, vitlöksstekta bönor & friterad klyftpotatis
Veckans Vegetariska 150:-
Pasta Pappardelle med kantareller, grädde, svartpeppar & parmesanost
Veckans klassiker 185:-
Wallenbergare med potatispuré, brynt smör, gröna ärtor & rårörda lingon
Vecka 42 –
14/10 – 18/10
Fisk 165 :-
Måndag – Tisdag
Stekt strömming med brynt smör, rårörda lingon, dill & potatispuré
Onsdag – Fredag
Villans fiskgryta med räkor, grönt, blåmusselsås, saffran, grädde, aioli & krutonger
Dagens 150 :-
Måndag
Köttfärslimpa med gröna ärtor, spenat, purjolök, gräddsås & kokt potatis
Tisdag
Stekt fläsk med löksås, rårörda lingon & kokt potatis
Onsdag
Pannbiff med stuvad vitkål, kokt morot, persilja, svartvinbärsgelé & kokt potatis
Torsdag
Kyckling med dragonsås, stekta champinjoner, smålökar, spenat & stompad potatis
Fredag
Viltfärsbiff med gräddig enbärssky, grönkål, potatispuré & svartvinbärsgelé
Veckans Vegetariska 150:-
Bakad rotselleri med stekta champinjoner, ärtor, bechamelsås & rostade hasselnötter
Veckans klassiker 185:-
Köttbullar med gräddsås, potatispuré, rårörda lingon & pressgurka
Söndagsmiddag
Förrätt
Klassisk Toast skagen 185
räkor, majonnäs, dill, citron & Kalixlöjrom
Toast Pelle Janzon 195
på oxfilé toppas med Kalixlöjrom, syrad grädde pepparrot & skuren lök
Kantarelltoast 175
gräddstekta kantareller serveras på toast med krasse & västerbottensost
Klassisk Råbiff 175 / 295
rödbeta, kapris, rödlök, cornichons, pepparrot, dijonsenap & persilja
Stor serveras med dubbelfriterade pommes frites & dipp
Varmrätt
Villans söndagsmiddag 245 ink. dessert
Alltid klassisk stek eller långkok!
Serveras med helgens grönsaker & tillbehör
Räksmörgås 275
180 g räkor på ljust bröd med majonnäs, kokt ägg,
sallad, tomat, gurka, dill & citron
Tortellini med kantareller 245
i en gräddig pepparsås med lök, vitlök, soltorkad tomat & parmesan
Fisk & skaldjursgryta 295
torsk, räkor, vinkokta blåmusslor i gräddig skaldjurssås smaksatt med tomat,
vitlök & saffran, potatis, selleri, fänkål & aioli
Rimmad hälleflundra 355
serveras med med brynt smör, ägg, pepparrot, potatis, dill & citron
Wienerschnitzel 295
kryddsmör, gröna ärtor, ansjovis, kapris & citron,
serveras med ljummen potatissallad eller dubbelfriterade pommes frites
Villans “elefantöra” på kalv 295
Kryddsmör, dressad grönsallad, rödvinssky & pommes frites
Dessertmeny se tavla på plats
Villans Klassiska hummersupé
Villans Klassiska hummermeny
Villans brödservering med smör
*
Bohuslänsk hummersoppa
*
Tartelette med kalixlöjrom
Förrätt
Klassiskt nykokt hummer från LL91 med tillbehör
Varmrätt, välj mellan:
Pocherad hälleflundra
Serveras med klassisk vitvinssås monterad med brynt
hummersmör, citron glaserade grönsaker & pressad potatis
Eller
Oxfilé
serveras med klassisk sauce au poivre,
baconlindade haricot verts & frasig potatis
Dessert
klassisk creme caramel & lättvispad grädde
Meny pris 995:-
Traditionellt julbord
Julbord på Villan
Från och med torsdag 28 november kommer Villan duka upp ett traditionellt & vällagat julbord med mycket fokus på fisk & skaldjur. Vi startar med vår hemgjorda glögg, sen väntas julbordets alla olika delar där allt traditionellt kommer att finnas!
Öppettider för julbord:
Torsdag kväll
Fredag kväll
Lördag dag & kväll
Söndag dag
Priset på julbord är 795 :-
Vi öppnar gärna även upp övriga dagar och tider för större grupper!
Skaldjursbuffé
Vi dukar upp vår härliga fisk & skaldjursbuffé
på vår härliga köksö i restaurangen. Kockarna hämtar skaldjuren som fiskebåten landar ett stenkast från hotellet. Boka in detta och njut av en härlig kväll med goda fiskrätter & absolut pinfärska lokalt fiskade skaldjur.
Serveras mellan juni – augusti.
Men kan bokas för större sällskap
när man önskar året runt.
Maila er förfrågan.
Middag mitt i veckan
Är ni ett företag som är intresserde av middag en kväll mitt i veckan? Eller kanske ett födelsedagsfirande, minnesstund eller bara ett stort kompisgäng.
Vår restaurang kan ta emot sällskap mellan 15-60 personer.
Kontakta oss vid intresse.
Större sällskap middag
Är ni ett större sällskap som önskar en privat middag.
Vi kan styra ihop trerätters meny eller duka upp en buffé.
Vår restaurang tar uppe mot 60 person,
Projektor finns att tillgå.
Kontakta oss via mail.
Publiks Chambre séparée
På Publiks övervåning med panorama utsikt över västerhavet.
Här Kapacitet upp till 50 pers
Storbildskärm
Bar